Binomul SRI-DNA a primit una dintre cele mai crunte lovituri: Florina Maior a fost achitată definitiv de Curtea de Apel Alba Iulia, pe motiv că „fapta nu există”, după ce fusese condamnată pe fond de Tribunalul Braşov la 6 ani şi 4 luni şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor pentru 5 ani în dosarul 4753/62/2015, disjuns din celebrul dosar Romexterra!

Iată pasajul din Sentinţa nr. 458/23.07.2020 referitor la Florina Maior, pronunţată de judecătorii Leontin Coraş si Maria Elena Covaciu, aşa cum este postat pe site-ul instanţei CA din Alba Iulia:

După cum se vede, achitarea s-a făcut „în baza art. 396, al. 5 din Codul de procedură penală”, care precizează: „Achitarea inculpatului se pronunță în cazul prevăzut la art. 16 alin. (1) lit. a) -d)”. Dacă mergem la trimitere, citim la art. 16, al. 1 din CPP:

Aşadar, Florina Maior a fost tîrîtă în acest proces aproape 5 ani, fiind chiar arestată preventiv timp de 6 luni şi pusă sub arest la domiciliu încă o lună, între 15.10.2015 şi 7.05.2016, după care acum a fost achitată pentru că „fapta nu există” şi că „nu există probe că a săvîrşit vreo infracţiune”, deşi a fost acuzată de cumpărare de influenţă şi complicitate la cumpărare de influenţă!

Ziarul „Cotidianul” a fost singura publicaţie care a urmărit constant acest dosar, aşa încît cititorii noştri îşi amintesc că, în realitate, Florina Maior a fost arestată şi trimisă în judecată pentru că a refuzat să-şi denunţe soţul, Dorin Lazăr Maior, fostul deputat PSD şi preşedinte al BNR, eliberat de curînd din penitenciar după executarea unei pedepse tot într-un dosar disjuns din dosarul Romexterra, în care a fost acuzat de şantaj, deşi chiar el este cel care a demascat una dintre cele mai mari fraude financiare, despre care, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru „Cotidianul”, a afirmat că a fost o operaţiune SRI-DNA, cu un prejudiciu oficial de 2.000 de miliarde lei!

Dosarul în care acum Florina Maior a fost achitată definitiv a fost instrumentat de controversatul procuror Cornel David-Deca de la DNA Braşov, o copie a „Portocalei” de la Ploieşti, arestat tot ieri la solicitarea SIIJ. În acest dosar, procurorul Cornel David Deca a încercat s-o pună sub acuzare chiar pe o judecătoare al cărei soţ era membru CSM, dînd NUP abia atunci cînd acest dosar urma să ajungă pe masa SIIJ!

Momentul culminant al acestui dosar a fost consumat însă în ziua de 28 mai 2020, cînd aceeaşi instanţă a CA Alba Iulia a decis să anuleze toate interceptările şi supravegherile SRI printr-o sentinţă istorică (vezi https://www.cotidianul.ro/au-fost-anulate-interceptarile-si-supravegherile-sri-din-dosarul-romexterra/):


ANULARE INTERCEPTARI 1a.jpg

Practic, după această sentinţă, dosarul Florinei Maior nu mai avea nici o probă care s-o incrimineze, totul fiind prefabricat de Binomul SRI-DNA, în care pionul principal a fost procurorul Cornel David Deca!

Semnificativ este faptul că avocata Angela Dragan, care a apărat-o pe Florina Maior, a cerut în martie 2017 strămutarea dosarului la CA Alba Iulia şi, iată, acolo s-au găsit doi judecători curajoşi, Leontin Coraş si Maria Elena Covaciu, care n-au mai ţinut cont de Protocoalele SRI-DNA şi asistăm acum la o nouă sentinţă istorică, în care Florina Maior, beneficiind de apărarea unui excepţional avocat, poate să spună că a învins acest Binom SRI-DNA, coloana vertebrală a „Sistemului”!

În zilele următoare vă vom prezenta un amplu interviu cu Florina Maior şi avocata Angela Drăgan, în care veţi afla toate detaliile acestui proces care reprezintă o jurisprudenţă importantă pentru alte dosare, în stare de judecată sau deja finalizate, în care s-au folosit astfel de probe fabricate de către procurorii care au aplicat „Metoda Portocală” în anchetele lor.

Achitată după şase luni de arest preventiv în dosarul „Romexterra”